Ford Focus RS 2020 може да получи хибридна система с 400 к.с.

Focus RS

Новият Ford Focus все още не е разкрит, но се появи нов доклад със солидни подробности за следващата версия на Focus RS, който ще се появи на пазара през 2020 година.

Следващият хот хеч на Ford ще представи новата 48-волтова хибридна технология на компанията, като се приложи към един от най-емблематичните модели на марката според доклад на Autocar.

Новото поколение Focus RS най-вероятно ще задържи турбокомпресния 2.3-литров 4-цилиндров EcoBoost двигател на сегашния модел, който ще бъде комбиниран с два електрически мотора.

Очаква се окончателната мощност да достигне приблизително 400 к.с. и въртящ момент 576 Nm, което ще даде възможност на следващия Focus RS да съответства на новата вълна от хипер хечове, идващи от Mercedes-AMG и Audi Sport.

Това ниво на мощност ще позволи на Ford да намали времето си 0-100 км/ч. от днешните 4.6 секунди. Възможността за автоматична трансмисия с два съединителя също е доста силна, особено след като търсенето е особено високо на пазари като Китай и САЩ.

Шасито на новия Ford Focus ще бъде модифицирана версия на съществуващото, което ще е с 50 мм. по-дълго междуосие и по-ниско тегло. Също като сегашния Focus, новият модел ще се предлага само в пет врати.

Модерното електрическо задвижване също означава, че цената на следващия Focus RS ще бъде най-вероятно по-близка до тази на гореспоменатите немски конкуренти, след като пристигне на пазара през 2020 г.