Овладяването на голяма мощ, насочена към предните колела е трудна задача. Не случайно почти всички топ версии на моделите са или със задно или предаване на всички колела. Не това важи в случая!

Собственикът на Ford Focus RS 2-ро поколение решава да остави хот хеча с предно предаване, преди да предприеме поредица от цялостни модификации. Крайният резултат е 900 свиерпи коне, излизащи през предния мост.

Официално Gassed наскоро имаше възможност да разговаря със собственика на автомобила, преди да го тества. Със сигурност изживяването си е струвало.

Създаването на Focus RS с 900 к.с. отнема много работа. Изпращането на такива абсурдни количества енергия през предните колела обикновено води до автомобил, който моментално запалва гумите си.

За да се смекчи това, RS разполага с ECU на Syvecs Powertrain Control, който позволява на собственика на RS да настрои картата на двигателя, като в същото време контролира мощността при първите предавки. Резултатът е добре настроен супер хечбек, който разпределя мощността си на пътя. Това означава, че изключителното му представяне може да се ползва с минимално превъртане на колелата.