Независимо от поколението, Ford Focus RS многократно е доказал, че е един от най-добрите в сегмента на хот хечовете.

Що се отнася до задвижването на четирите колела на 3-то поколение, то се изправи гордо срещу няколко силни съперника и се представи блестящо.

Въпреки че това едва ли е фабричен модел, не се споменава никъде за неговата реална мощ. Дори и в стандартна форма, обаче, той е доста бърз, благодарение на неговия 2.3-литров 4-цилиндров агрегат, който засилва 350 конски сили към всичко колела. Ускорението до 100 км/ч. отнема само 4,7 секунди, а максималната скорост е 266 км/ч.

В първото състезание този пипнат RS се изправя срещу BMW M3 E93, за който се твърди, че също е преминал през подобрения. И за този модел не са дадени данни, но атмосферният V8, който в този случай идва със 7-степенна DCT трансмисия има поне 414 коня заводски.

След оспорвано състезание с по-старото M3, Focus RS се нареди този път до M3 F80. Според информация от клипа, този автомобил не е модифициран, което означава, че неговият 3.0-литров twin-turbo агрегат идва със стандартните 425 к.с.

Състезанията се провеждат по обществен път, късно през нощта, някъде в Мексико. Явно и там няма кой да спре търсещите адреналин от високите скорости.