Ford Focus RS достига лесно до 400 к.с.

Focus RS

Ако притежавате Ford Focus RS и усещате, че стандартните му 350 коня не са достатъчни, тогава можете да се обадите на Mountune които ще извадят още мощ от 2,3-литровия бензинов EcoBoost агрегат, без да изхвърлят стандартния турбокомпресор.

Тунерът е разработил два отделни комплекта, единият е наречен m400R (наличен за всички собственици на m400), докато другият е m400X. И двата струват по £ 595 ($ 776) и изискват сериозни модификации.

“Focus RS е фантастичен автомобил и платформата му реагира изключително добре за нашите подобрения в производителността”, заяви изпълнителят на Mountune, Дейвид Мур. „С тези два комплекта, мощността и въртящият момент вече са изключителни както по отношение на количеството, така и при доставянето им. Това е особено вярно за m400X, което превръща RS в нещо наистина феноменално. Също така сме горди да предоставим на собствениците на m400 безплатно преобразуване в m400R. Това ще даде допълнителни опции и функционалност и ще демонстрира ангажираността ни да осигурим най-доброто за нашите лоялни клиенти. „

Ако изберете опцията m400R, това ще ви отведе до 400 PS (394 к.с.) и 560 Nm въртящ момент. Други характеристики включват регулируем ограничител на оборотите, launch контрол, смяна на предавките при пълна газ, режими против кражба, режим дино мод и пълен достъп до всички OBD канали за регистриране на данни.

M400X запазва същото ниво на мощност като m400R, но получавате по-резки криви на мощността и въртящия момент, и в резултат на това “стартът и отзивчивостта на педала на газта са драматично променени.“