Edge ST

Ако сте фенове на спорните SUV-ове, но тези на по-скъпите производители не са ви по-джоба, то нямате особено голям избор. До сега трябваше да избирате между Dodge Durango SRT или Grand Cherokee Trackhawk. Е вече и Ford се включват в битката за по-достъпни бързи SUV-ове с техния Edge ST.

Ford Edge ST е оборудван с 2.7 литров twin-turbo агрегат. Той генерира 335 к.с., а въртящият момент се равнява на 514Nm. SUV-ът се задвижва от 8-степенна автоматична скоростна кутия и стандартна система – 4X4. На фона на модерните автомобили, това не е нещо впечатляващо, но от компанията твърдят, че разполагат с най-мощният V6-ак в класа си.

Освен модифицираният агрегат, спрямо Edge Sport, ST-то разполага и със спортно окачване. Добавен е и бутон, чрез който автомобила бързо влиза в спортен режим на шофиране. Колата става по-рязка, а скоростна кутия превключвам по-бързо. Освен това, благодарение на новата изпускателна система, вредните емисии са редуцирани.

Благодарение на редица стилистични промени, визията на новият Edge ST изглежда още по-агресивна.

Предната решетка е по-голяма, а шарката и напомня актуалната „челна пита“. Освен това тя гордо носи баджа „ST“. Моделът е оборудван и с по-големи прагове, както и 20-цолови алуминиеви джанти.

Инженерите във Ford са обърнали внимание и на интериора. Edge ST е получил спортен полу-кожен салон и мултифункционален спортен волан с опция за ръчна смяна на предавките. Множество детайли пък са боядисани в пиано лак и алуминии.

Въпреки че Ford Edge ST не е най-мощният SUV на пазара, то той определено си заслужава. Освен че е красив и комфортен, динамиката, като за такъв тип превозно средство е повече от прилична.