Ford изправи своите Performance на пистата

Performance

Осем модела на Ford Performance се състезаваха на пистата Motorland близо до Барселона, управлявани от пилотите на Ford Chip Ganassi Race Team.

Моделите са новият Mustang GT, Mustang GT350R, Ford GT в цивилен и състезателен вид, Focus RS, изцяло новата Fiesta ST, старата Fiesta ST и F-150 Raptor.

Ford засне автомобилите около Motorland в партньорство с Castrol Edge по време на четиричасова сесия, в която пилотите тренираха и завършиха с една вълнуваща битка.

„Това беше ненормално заснемане. Осем състезателя с коли, които да натискат максимално. Всичко можеше да се случи и почти се случи! Беше невероятно да бъда един от първите хора, които да карат изцяло новата Fiesta ST, един от най-популярните автомобили в света, и той се усеща невероятно „, каза Хари Тинкнел, един от пилотите.

Двамата най-щастливи състезателя бяха Джоуи Ханд и Оливие Пла, които караха съответно Mustang GT350R и Ford GT. Първият заяви, че се е надявал да получи GT350R, докато Пла отиде по-далеч, за да нарече GT „произведение на изкуството“.

Всички, освен две от автомобилите, включваха EcoBoost технология, от малкия 3-цилиндров 1.5-литров агрегат в новата Fiesta ST, до 3.5-литровият Twin Turbo EcoBoost в F-150 Raptor и GT.