Flyin’ Miata поставя два компресора в именития роудстър

Miata

Flyin’ Miata се превърна в тунинг компанията за онези, които искат да направят своите роудстъри по-бързи и по-добри въ всеки аспект. Преди края на миналата година компанията показа ND MX-5 с механичен компресор. Но това е доста лесно – последната им разработка разполага с два – механичен и турбо.

Кийт Танър от тунинг студиото показа снимки на проекта на страницата на компанията в Instagram. 2.0-литровият 4-цилиндров двигател в ND Miata е получил механичен компресор Edelbrock и турбокомпресор BBR. От снимките е ясно, че новата система е заела много място в компактния двигателен отсег.

Според Road & Track, компанията е взела същата Miata RF от ревю на „The Smoking Tire“, към който е закачен турбокомпресор.

Начинът, по който работи двойната настройка, е доста сложен. Турбокомпресорът и механичният компресор се намират на противоположните страни на двигателя. Въздухът излиза от турбокомпресора, преминава през интеркулер тип въздух-въздух и след това навлиза в другия компресор, минавайки през втори интеркулер тип въздух-вода, преди да влезе в двигателя.

Flyin ‘Miata има много работа, свързана с пакета. Турбокомпресната версия на тунера разполага с 248 конски сили, но ние сме сигурни, че този комплект е подходящ за много повече. Но Танер казва пред Road & Track, че горивната система на автомобила ги спира.

Танер не предоставя никаква информация дали пакетът официално ще бъде на разположение за покупка, но собствениците могат да закупят всички необходими части, за да си направят подобен комплект.

Тази Miata може да не е задвижвана от V8, но за ентусиастите, които искат да запазят теглото до минимум, постигайки по-голяма производителност, най-новото предлагане на тунера е чудесен вариант.