Fiat Tipo Sport е всичко друго, но не и спортен

Tipo

Fiat прави това, което е нужно, за да остане Tipo бюджетен градски автомобил. Това означава, че и новите нива на оборудване трябва да увеличат продажбите без да се вдигне цената.

Миналата година Fiat представи Tipo Mirror и Tipo Street, и сега е време светът да види Tipo Sport. Не се заблуждавайте от името му, Sport не е толкова спортен освен агресивния бодикит.

На базата на Tipo S-Design с пет врати, версията Sport добавя по-остра предна броня, по-подчертани странични прагове, голям спойлер на покрива и нова задна броня с вграден дифузор.

Няколко гланцирани черни елемента като решетката, рамките за фарове за мъгла, 18-цоловите алуминиеви джанти и капаците за огледала довършват външните подобрения. Тонираните задни прозорци и черният таван съвпадат добре с Passione Red цвета.

Докато екстериорът може да подтикне някой да повярва, че Tipo е хот хеч, кабината е доста семпла. Изцяло черният интериор разполага с кожено-текстилни седалки и двойни шевове. Воланът и скоростният лост също се отличават с кожа и въпросните шевове. Tipo Sport се предлага стандартно със 7-инчовата инфоразвлекателна система Uconnect HD Live, която предлага Apple CarPlay и Android Auto свързаност. Списъкът на допълнителните екстри се допълва от биксенонови фарове.

В допълнение към всички стайлинг ъпгрейди, Fiat Tipo Sport идва с два нови двигателя, но те никак не са горещи. 1.4-литровият бензинов агрегат с 94 к.с. и 1.3-литровият MultiJet дизелов двигател с 94 к.с. се присъединяват към съществуващия 1.4-литров T-Jet с мощност от 118 к.с. и 1.6-литровия MultiJet отново със 118 к.с.