Ferrari Portofino е повече от напудрена California T

Portofino

California T е заменена от Portofino, което бе показано от Ferrari на автомобилното изложение във Франкфурт през 2017 г.

Това все още е базовият суперавтомобил на марката и продължава да се предлага с предноразположен двигател и задвижване на задните колела, както и в кабрио версия. Но благодарение на актуализирания дизайн, както отвън, така и отвътре, както и с подобрена задвижваща система, трябва той да бъде по-вълнуващ за шофиране.

Познатият 3,9-литров V8 с двойно турбо, предлагащ 592к.с. и въртящ момент от 759 Nm е по-мощен от своя предшественик. Времето за 0-100 км/ч. е 3.5 сек. Той е с 0.1 сек. по-бърз от California T и максималната скорост е с 5 км/ч. по-висока, достигайки 320 км/ч.

Вътре новото Ferrari Portofino добавя някои технологични актуализации и повече място за пътниците отзад. Това може да е интересен автомобил за всекидневието, но не очаквайте да вземете вашето семейство на почивка с него.

Дали е по-добро от California T, или се чувства по същия начин, макар и с няколко подобрения, направени тук и там? Е, нека да разгледаме първите ревюта на колата, заснети по време на медийна изява по италианските пътища, за да разберем какво е наистина да седнете зад волана на Portofino.