Ferrari F430 с ръчна кутия е мечта за всеки фен

F430

Днес Ferrari не предлага автомобили, оборудвани с ръчни скоростни кутии, тъй като през последните няколко години голяма част от клиентите предпочитат автоматик или кутии с двоен съединител. Не чак толкова отдавна, хромираният лост беше запазена марка на италианците а тази характеристика прави този тип автомобили изключително търсени.

F430 е един от тези модели от Маранело, който се предлагаше с шестстепенна ръчна трансмисия, заедно с електрохидравличен полуавтоматик.

Дори и за днешните стандарти, F430 е много бърз автомобил: до 100 км/ч. отнема само 3.7 секунди, а максималната скорост надхвърля 315 км/ч. Това е благодарение на 443 к.с. от атмосферния 4.3-литров V8.

Така че този суперавтомобил е чудесна рецепта, за да накара един ентусиаст да го иска: средно-разположен двигател, задвижване на задните колела и ръчна скоростна кутия. Той също така изглежда все по-добре, въпреки изминалите 8 години. След него се появи наследникът 458 Italia, но какво е чувството от тази чудесна машина?

YouTuber-ът Марчетино имаше шанса да покара един такъв модел в дъжда, и дори да не натисна F430 до края по доста живописен път, той доказа, защо моделът се цени толкова високо днес.