Ferrari F40 с права генерация?

F40

Малко автомобили са толкова емблематични, колкото F40. Италианският суперавтомобил, създаден през 1987 г. и произвеждан в продължение на пет години, е едно от най-добрите Ferrari-та, построени някога.

Това не е без основателна причина, тъй като F40 е последното превозно средство, което Енцо Ферари одобри и в крайна сметка бяха направени само 1311 броя.

Ferrari е най-синоним на атмосферни двигатели, особено големи V12, но F40 се задвижва от 2.9-литров V8 с две турбини и 471 к.с. Цялата тази мощност се изпраща към задните колела с любезна 5-степенна ръчна скоростна кутия, която води до едно от най-доброте управления и най-завладяващи Ferrari-та някога.

Благодарение на митичния си статут, моделът рядко е променян по какъвто и да е начин. Въпреки това, можем да направим изключение, когато става въпрос за Tubi права генерация, която го кара да звучи апокалиптично.

Това конкретно F40 наскоро беше заснето по улиците на Монако надавайки боен вик, който звучи като дузина картечници.

За съжаление, тесните улици на Монако правят практически невъзможно собственикът да отприщи пълния потенциал на автомобила. Независимо от това, дори да слушате автомобила на ниски обороти, ще чуете пукотевици, каращи ви да изпитвате огромен респект към тази легендарна суперкола.