Ferrari Aliante е най-атрактивният италиански кабриолет

Aliante

Не може да се отрече, че Ferrari прави някои от най-красивите автомобили. И все пак, още не е създадено Ferrari, което да е толкова красиво като Aliante Barchetta, проектирано от Даниел Сориано.

Ако сте запознати със Световния конкурс за дизайн на Ferrari, може да разпознаете Aliante, тъй като той е проектиран за първи път през 2011 г. Въпреки това, Сориано наскоро се върна към чертожната дъска и пресъздаде отново дивото Ferrari.

Първото нещо, което се откроява в автомобила, е невероятната външност. Отпред виждаме двойка триъгълни фарове и черен преден сплитер с въздухозаборници. Носът е много нисък, а изпъкналите предни калници се простират над каросерията. Не стига, че арките изглеждат невероятно, но водачът ще има ясна представа за това къде е горната част на всяко колело, което ще му позволи да постави перфектно колата в завой.

Дизайнът на Сориано се състои от уникално предно стъкло с особено агресивна форма. Интериорът се отличава с ретро-вдъхновен волан, както и класически уреди. Също така ще забележите 6-степенна ръчна скоростна кутия и, разбира се, две седалки.

Задната част на зашеметяващото Aliante Barchetta включва две кръгли задни светлини, чифт ауспуси и агресивен дифузьор.

Ако трябва да изберем любима част от дизайна, това е стъкленият капак на двигателя. Те обикновено са плоски или са продължение на линията на покрива, но тук е отделено специално внимание. Говорейки за него, той е плосък 12-цилиндров с отделни дроселови клапи.

Какво ще кажете за превръщането на това нещо в реалност?