Ferrari 488 Pista е достатъчно бързо, но Novitec има какво още да предложи

488 Pista

Ferrari 488 Pista е един от онези автомобили, които малко хора биха се сетили да модифицират. Не само защото не се нуждае от допълнения, но и защото стойността му може ще се покачва, ако остане в заводски вид.

В крайна сметка моделът има най-мощния 8-цилиндров двигател в историята на Ferrari. Имайте предвид, че не всички собственици мислят така и тук тунинг фирмата Novitec се намесва. Новият спортен пакет предлага най-вече модификации за повишаване на производителността, идваща от twin-turbo 3,9-литровия V8 двигател.

Чрез ремап на ECU-то и оптимизирана изпускателна система, изработена от неръждаема стомана или Inconel подобно на Formula 1 болид, Novitec е в състояние да увеличи мощността до 791 к.с. при 7 950 об./мин и 898 Nm въртящ момент при 3 100 оборота в минута. Това е с 81 к.с. и 128 Nm повече от заводските показатели.

В резултат на това, италианският жребец може да ускори от 0 до 100 км/ч. само за 2,7 секунди и достига максимална скорост от 345 км/ч. Това го прави с 0,15 секунди и 5 км/ч. по-бърз. Но числата не разказват цялата история. Novitec твърди, че модифицираният 488 Pista осигурява „още по-бърза реакция на газта и още по-голямо ускорение“.

В допълнение към подобренията по мотора, немският тунер предлага компоненти по купето от гол карбон, включително преден спойлер, добавка отзад, прагове, карбонови капачки на огледалата и още детайли от лекия материал. Повечето от тези части имат и аеродинамично предназначение, след като преминават тестове в специален тунел.

Визуалните промени включват опушените странични мигачи, опушената LED трета спирачна светлина и джантите Novitec NF10, разработени в сътрудничество с американците от Vossen. С централна гайка и специално създадени за 488 Pista, те се предлагат в размери 9Jx21 инча отпред и 12Jx22 инча отзад. Подходящите гуми за тях са Pirelli P Zero с размер 255/30 ZR21 и 335/25 ZR22, съответно.

Novitec прави и настройка на окачването на 488 Pista, като монтира хидравлична система, която намалява височината с около 35 мм. Ъпгрейдът включва система за повдигане на предния мост, която повдига носа на колата с 40 мм при близки срещи с легнали полицаи, дупки и други ненужни препятствия.

И накрая, клиентите могат да пожелаят ексклузивни промени по интериора, главно от алкантара и кожа във всеки желан цвят или дизайн.