ferrari 488 gtb

Имаме нещо за тези от вас, на които им е омръзнало да гледат заводското си Ferrari 488 GTB – Novitec N-Largo Kit. Това е новият тунинг пакет на фирмата, който определено ще ви помогне да привличате погледите на минувачи.

Модификациите, които предоставя ателието Novitec засягат силно външния вид на италианския супер кар. Задницата му се разширява със 140 мм, като същото се отнaся и за модела с мек таван – да… и за Spyder е предвиден N-Largo Kit. Арките на калниците са разширени, за да могат да поберат 21-инчовите преди и 22-инчовите задни ковани джанти NF6 NL, обути в 335 мм гуми.

ferrari gtb 488
Novitec подчертават, че всички промени по външния вид на Ferrari 488 GTB, като например огромните отвори над калниците и агресивните дифузьори, не са само за плакнене на очите. Те играят ключова роля в подобреното охлаждане на 3.9 литровия V8 двигател. След намесата на Novitec N-Largo Kit двойно турбинираният мотор развива внушителните 772 к.с. и 892 Нм тяга с по 100 единици повече от заводското 488 GTB.
За да се получи тази магия, са сменени обичайните модул за управлението на двигателя и изпускателна система, която дори е олекотена.

ferrari 488 gtb tuning
Печалбата от всичката тази физика под задния капак е ускорение от 0 до 100 за 2.8 секунди (точно колкото McLaren P1) и повишената максимална скорост от 341 км/ч.
За щастие новата предна броня и задния спойлер се грижат колата да остане в контакт с асфалта при висока скорост, а с по-ниските с 35 мм нови пружини можете да сте спокойни дори в острите завои. Най-готиното от всичко е, че с натискането на един бутон можете да увеличите клиренса и без притеснение да преминавате и през най-плашештите легнали полицаи.

Не се споменава нищо за цената на тунинг пакета, но тя едва ли ще е приятна за споделяне. Най-малкото защото се очакват само 11 произведени бройки на Ferrari 488 GTB и Spyder с Novitec N-Largo Kit.