Ferrari 288 GTO бе откраднато по време на тест драйв в Германия

288 GTO

Полицията в Германия търси Ferrari 288 GTO, което бе откраднато по време на тест драйв.

The Seattle Times съобщава, че полицията в Дюселдорф търси мъж, който е организирал пробно шофиране със собственика на ценното 288 GTO в германския град.

Съобщава се, че мъжът и собственикът на Ferrari-то са се съгласили да се срещнат в понеделник и докато са на тест драйв, продавачът е слязъл от колата, за да смени мястото си с потенциалния купувач. Съобщава се, че мъжът е скочил на мястото на водача и е тръгнал, оставяйки собственика зад себе си.

Във вторник властите заявиха, че не са успели да намерят италианския спортен автомобил и съобщават, че той е оценен на 2,2 милиона долара.

Ferrari построява 288 GTO, за да може да се състезава в състезания от група B. Въпреки това, легендарната група е спряна поради рали инциденти преди
Ferrari да успее да запише и едно състезание. Компанията решава да не убие проекта и вместо това построява 272 броя за улицата.

Автомобилът се задвижва от 2.9-литров V8 двигател с два турбокомпресора, който осигурява 395 к.с. и 496 Нм въртящ момент. Всички модели са оборудвани с ръчни трансмисии, а теглото на машината е 1160 кг. 288 GTO се превръща в едно от най-ценните Ferrari-та през последните години, и е значително по-рядко от хиперкарите F40, F50, Enzo и LaFerrari, които го последваха.