Ferrari 250 GT Series I Cabriolet е готов да стигне 8 милиона долара

250 GT Series I Cabriolet

Зашеметяващото Ferrari 250 GT Series I Cabriolet от 1958 година от Pininfarina ще бъде пуснато на търг от Gooding & Company по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей в Калифорния.

Ferrari произвежда само 40 броя от 250 GT Series I Cabriolet, а от тях само четири от тях са изработени от Pininfarina. Това включва покрити фарове, нови странични вентилационни отвори и брони.

Първоначалният собственик на този автомобил с шаси 0789 GT, е един от VIP клиентите на Ferrari, италианският плейбой и аристократ принц Алесандро Русполи. Каросерията е боядисана в гланцирано черно с многобройни хромирани елементи, но именно интериорът прави това Ferrari специално.

С изключение на горната половина на таблото, интериорът е изцяло в зелена кожа. Стелките също са зелени, включително и скоростния лост. Едва ли цветът е за всеки вкус, но това определено прави това 250 GT открояващо се.

В края на краищата Русполи се разделя с колата, която през 70-те и 80-те години на миналия век е била собственост на редица различни ентусиасти в цяла Италия. След това колата е внесена в Съединените щати и е била собственост на Рон Хайн, който поръчва обширната реставрация. През 1994 г. той печели награди на Concours d’Elegance в Pebble Beach, Concours d’Elegance в Санта Барбара и Concours d’Elegance в Нюпорт Бийч. Отличията продължават да валят и на шоуто 1996 FCA Vintage Concours в долината Кармел и Rodeo Drive в Бевърли Хилс с наградата Outstanding GT през 1995 и 1997 г.

Предварителните оценки предполагат, че колата да се продаде за между 7 и 8 милиона долара.