Ferrari шокират с новини за SUV

От край време циркулираха слухове, че Ferrari ще създадат SUV, но всички ръководители, свързани с компанията отричаха това. Така обаче съвсем ненадейно шефът на „черните кончета“ Серджио Маркионе заяви, че има сериозни намерения (по отношение на SUV).

Все още дизайн и визия на новия модел на Ferrari предстои да се определи. Не е изключено SUV-ът да прилича по форма на вдигнато и модифицирано GTC4 Lusso. Този вариант изглежда адекватен, предвид това, че Lusso-то е построено върху платформа с четири места и задвижване на всички колела.

Друга възможност пред Ferrari е да се заеме шаси от моделите на Fiat или Chrysler, но това е по-малко вероятно. Едва ли клиентите биха искали да притежават автомобил, излязъл от Маранело с части на Jeep или Dodge.

Възможното задвижване в SUV-а на италианците би могло да дойде от twin-turbocharged V8-мак в Portofino или от вероятен twin-turbocharged V6, който би могъл да се настани в още непотвърденото Ferrari Dino.

Маркионе заяви, че крайна посока за проекта за високопроходим автомобил ще се определи в следващите 30 месеца. В началото на следващата година Ferrari ще изложи плановете си за следващите пет години, като основни цели ще бъдат повишаване обемите на продажби, както и гореспоменатия SUV.

Не сме сигурни дали тази стъпка на „черните кончета“ ще издигне компанията на друго ниво, но предвид успехите на Porsche Cayenne и Bentley Bentayga, както и задаващите се Lamborghini Urus и Rolls-Royce Cullinan, мотивите им са напълно разбираеми. Ние стискаме палци концептът им да бъде зашеметяващ, както всичко друго от последните години.