Ferrari тества по-голям брат на 488

488

Ferrari работи върху съвсем нов суперавтомобил със среноразположен двигател, който ще бъде позициониран над 488 GTB.

Тези шпионски снимки за първи път се появиха в Instagram, показвайки, че Ferrari тества камуфлажирано муле на пистата Fiorano. Първоначално колата бе смятана за заместник на 488, но неназован вътрешен източни от Ferrari потвърди, че това е нов модел за компанията.

Миналия септември Ferrari обяви, че новата бъдеща линия ще включва „двустепенна продуктова гама от автомобили със средноразположен двигател“, така че това би могло да бъде първият поглед към чисто новия хибриден модел на компанията.

Тестовата кола е забелязана на 18 октомври на пистата Fiorano и според вътрешна информация тя вече е завършена под покритието. Ferrari също така съобщиха, че са завършили и работата по интериора, което означава, че в близките няколко месеца ще видим новия модел.

В този момент все още не знаем какъв двигател ще използва новия модел на Ferrari. Някои слухове казват, че ще използва хибриден twin-turbo V8, което звучи правдоподобно, тъй като моделът, заменящ 488 ще получи хибриден V6. В този момент обаче нищо от това не е сигурно.

Ferrari потвърди, че работи върху ново V6 семейство двигатели, както и Turbo Hybrid задвижвания, които ще предлагат 400 к.с. на литър и нулево турбо дупка.

Следващото поколение Ferrari ще дойде и с преработен интериорен дизайн. Кабината ще включва новаторски инструментален клъстер и head-up дисплей, нов волан и авангардна система за инфоразвлечение. Италианският производител иска шофьорите да държат „очите на пътя и ръцете на волана“.

Хибридният голям брат на 488 може да бъде разкрит преди автомобилното изложение в Женева през следващата година, така че чакаме с нетърпение.