Ferrari тестват хибриден наследник на 488

Ferrari

Ferrari тестват нещо. Нещо, което изглежда има и електрическо задвижване. Компанията се подготвя да разкрие нов супер автомобил със средноразположен двигател с хибриден механизъм. Той ще комбинира twin-turbo V8 с електромотор.

Новият суперавтомобил ще бъде позициониран над официалната бъдеща стратегия на Ferrari за 488, която включва въвеждането на „двустепенна продуктова гама автомобили със средноразположен двигател“. Ferrari планира да разкрие новия модел още следващата седмица според някои слухове, но не и на автомобилното изложение в Женева според AutoNews.

Не е изключено Ferrari ще разкрие наследника на 488 на автомобилното изложение в Женева, като по-късно последва дебют на по-мощния хибриден суперкар, което звучи по-правдоподобно.

Новото хибридно Ferrari ще бъде сериен модел с нормален жизнен цикъл и ще бъде първият модел, който ще представи второто поколение хибридна технология на марката. Първото такова беше лимитираното LaFerrari с хибридния си V12 двигател.

Ferrari 488 Pista разполага със 711 к.с. от своя twin-turbo V8 и това няма как да не ни накара да се замислим с каква ли мощ ще дойде хибридния модел. Ferrari ще се постараят да надминат всички и е много вероятно мощността да достигне, а защо не и да надмине тази в LaFerrari.

Всичко, което трябва да направим, е да изчакаме и да видим какво ще покажат италианците през следващите седмици, започвайки от автомобилното изложение в Женева.