Ferrari планира производство на легендарното 250 GTO

250 GTO

Искате Ferrari 250 GTO? Компанията е направила само 39 от тях в средата на 60-те години и в момента те се търгуват за десетки милиони долари. (Само когато някой се реши да се раздели с модела.) Но Ferrari може да го върне обратно в производство.

Говорейки пред журналисти на автомобилното изложение в Женева миналата седмица, шефът на Ferrari Серджо Маркионе посочи, че легендарният 250 GTO може да види бял свят отново.

„Отговорът е“ да „, но се борим с термина „продължаване на модела „, каза Маркионе, цитиран от Top Gear. „Това, което Jaguar направи с леките си автомобили, е умен ход, но преоткриването на 250 е трудно начинание, а връщането в миналото е лош навик. Но определено има платформа и се надяваме, че можем да ви покажем нещо през следващите няколко години. „

Маркионе говореше за лекия E-Type, който Jaguar върна в ограничено производство преди няколко години. Същият производител на автомобили направи подобно продължение на XKSS и сега D-Type. Съперникът им Aston Martin също следва подобна пътека с DB4 GT. И въз основа на коментарите на шефа на италианците, изглежда, че Ferrari възнамерява да последва стъпките им.

Елитният клуб на собствениците на 250 GTO включва модната икона Ралф Лорън, барабаниста на Пинк Флойд Ник Мейсън, шефа на Wal-Mart Роб Уолтън и бившия президент на Microsoft Джон Шърли. Моделът се нарежда като най-скъпата кола, която някога е продавана на търг. Bonhams поставя рекорда, когато продава автомобила със сериен номер 3851GT за над 38 милиона долара в Pebble Beach през 2014 г., побеждавайки Mercedes W196, който бе продаден през предходната година за близо $ 30 милиона в Goodwood.