Mercedes W108 е една от най-легендарните лимузини в света. Повечето от притежателите на модела са от най-консервативните фенове на марката и трудно бихме си представили дори минимална модификация на Mercedes-а. Винаги обаче ще има луди глави и именно в такива ръце е попаднал екземпляра от снимките.

На снимките виждате Mercedes W108 280S от 1969 година. Е поне такава е била оригиналната спецификация на колата. Както казва самият собственик на автомобила:

W108 280S е страхотна машина, но ако искате да развиете 100км/ч. е по вероятно първо да ви порасне брадата.

Воден вероятно именно от тази мисъл, той решава да заведе колата си при тунерите от Eurowise и да създадът най-откачения W108 на планетата. Колата е оборудвана с чисто нов, 5.3 литров LS двигател, чиято мощност не ни е известна, но повярвайте, повече от достатъчна е дори за най-извратените разбирания за ускорение. Освен множеството екстериорни промени, които едва ли бихме могли да ви опишем, тунерите са включили и врати с обратни панти. Предният лип спойлер пък е от BMW E38 Alpina.

Колата стои върху регулируемо въздушно окачване, а огромни моноблок джанти пълнят разширените кланици. Щом погледнете в интериора ще видите модерен салон в кожа и алкантара, множество карбонови детайли, както и волан от C63 AMG. И за да лудостта е пълна, огромният двигател не се крие под капак, а е изкаран отвън, всявайки смут и респект.