Engler F.F Superquad V10 е не точно автомобил, но ускорява до 100 за 2.5 сек

F.F Superquad

Повечето компании на изложението в Женева са ни добре познати, дори и да са малки. Все пак екзотичните фирми, правещи двуцифрен брой автомобили годишно се множи. Една от тях е Engler.

Engler е базиран в Словакия, но показа своя F.F Superquad в центъра на Palexpo в Женева. Не само, че Engler F.F Superquad е още едно име, за което ще трябва да внимаваме, но и „колата“ се различава от всяко друго превозно средство, което сме виждали преди.

Както подсказва името, F.F Superquad е смесица между суперавтомобил и четириколка. Следователно, няма кабина, а „шофьорът“ просто обкрачва центъра на автомобила, много приличащ на квадроциклет или мотоциклет. Единствената разлика е, че вместо компактен мотор, който лесно може да минава навсякъде, ще трябва да управлявате машина с размер на автомобил.

Engler твърди, че F.F Superquad се задвижва от 5.2-литров V10 двигател, който вероятно идва от Lamborghini Gallardo, Huracan или Audi R8. Той доставя 850 к.с. Самото превозно средство тежи само с 850 кг, което му дава перфектно съотношение мощност-тегло-1:1.

Компанията дава смели резултати за класическите дисциплини. Според нея, превозното средство може да достигне 100 км/ч. за 2,5 секунди и да постигне максимална скорост от 350 км/ч., точно като при Lamborghini Aventador. Доколко е безопасно да се тестват лимитите не се наемаме да кажем.

Фирмата, която стои зад F.F Superquad, твърди, че клиентите ще могат да персонализират много от компонентите на автомобила и да избират различни цветове. Не са обявени все още подробности за цените.