DS7 Crossback E-Tense Plug-In Hybrid пристига с 300 коня

Crossback E-Tense

След обявяването на Peugeot на новите си хибридни модели, DS Automobiles разкри подробностите за електрическия DS7 Crossback E-Tense.

Френският SUV ще се задвижва от хибриден задвижващ механизъм, който комбинира 1.6-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор с два електродвигателя, като единият от тях е монтиран на задната ос, давайки на DS7 задвижване на четирите колела. Бензиновият двигател произвежда 200 к.с., а електрическите мотори предлагат 109 к.с. Според DS, комбинираната мощност е300 к.с. и 450 Nm.

Батерията е с капацитет 13.2kWh, което позволява на новия DS7 Crossback E-Tense да измине 50 километра на електричество. В допълнение, новият plug-in хибриден DS може да достигне скорост до 135 км/ч. в режим на чисто електрическо задвижване.

Говорейки за режимите, новият DS7 Crossback E-Tense по подразбиране идва с режим на нулеви емисии, но също така предлага Sport, Hybrid и 4WD опции, които водачът може да избира. 0-100 км/ч. отнема 6,5 секунди, а емисиите на СО2 се очаква да бъдат по-малко от 50 г/км. спрямо цикъла WLTP.

Новият DS7 Crossback ще включва функции, специфични за PHEV, като „E-Save“, което позволява на шофьора да спести достатъчно енергия, за да управлява само в електрически режим за последните 10 или 20 км.

DS казва, че батерията може да се зарежда за 2 часа, като се използва 32A терминал или зарядно устройство с мощност 6,6kW. Времето за зареждане в традиционен контакт ще отнема 8 часа.

Независимо от батерията, DS7 Crossback E-Tense твърди, че предлага „еднакво пространство и максимално място за багаж“ спрямо конвенционалните модели. Хибридният E-Tense също така включва нови 19-инчови джанти и нов цвят, наречен Crystal Gray.