DS3 Crossback 2019 ще получи електрическо задвижване

DS3 Crossback

DS пусна първи изображения на DS3 Crossback вчера сутринта и сега получаваме подробен поглед към кросоувъра благодарение на няколко снимки, публикувани от Worldscoop.

Идентичен с патентните изображения, които бяха разкрити през юли, DS3 Crossback 2019 има изявена решетка с хром около нея, който се слива отлично с оформените фарове на модела. До нея виждаме тънки дневни светодиодни светлини, а под тях – три отвора.

Френските производители са известни с това, че създават доста уникални дизайни, а DS3 Crossback не разочарова, тъй като моделът има несъмнено отличаващи се прозорци и B-колона. Останалата част е по-традиционна, но кросоувърът има прибиращи се дръжки на вратите и двуцветен дизайн. DS предлага модела с възможност за 10 цвята, 3 цвята за тавана и 10 избора за джанти.

Преминавайки назад, виждаме малък заден спойлер и вентилирана задна броня. Можем да видим и сравнително малък заден прозорец и стилни задни светлини.

Външният дизайн най-вероятно няма да се хареса на всички, но кабината не трябва да е толкова противоречива. Тя разполага с трилъчев волан пред инструменталния клъстер и head up дисплея.

Отдясно можем да видим широкоекранна система за инфоразвлечение с 10,3-инчов дисплей и диамантено оформени елементи и вентилационни отвори. Диамантената тема може да се отрази и върху бяла тапицерия, която покрива таблото, седалките и панелите на вратите. Аудио системата е Focal с 12 говорителя.

Спецификациите ще бъдат пуснати по-късно, но са включени снимки на DS3 Crossback E-Tense. Електрическият вариант има подобен дизайн, но се отличава със зареждащ капак и с модифицирана задница, в която липсват изпускателните накрайници.

Предишните доклади предполагат, че електрическият модел ще има литиево-йонна батерия с мощност 50 кВтч и електрически мотор, който развива 134 к.с. и 260 Nm въртящ момент. Ускорението до 100 км/ч. е 8.7 сек. Това би могло да позволи на кросоувъра да пътува до 450 километра с едно зареждане. 80% от батерията биха могли да се заредят само за 30 мин.

Освен електрическата версия, моделът ще включва бензинови и дизелови агрегати. Трите PureTech варианта разполагат с 98, 128 и 152 к.с. Дизеловите опции ще предложат 98 и 128 к.с.

DS3 Crossback ще дебютира на автомобилното шоу в Париж по-късно тази година и се очаква да дойде на пазара през 2019 г.