DS 3 Crossback

DS се очаква да представи изцяло електрически DS 3 Crossback на предстоящото автомобилно изложение в Париж през септември.

Auto Express съобщава, че автомобилът ще бъде първият модел от PSA Group, който ще включва архитектурата на марката e-CMP. Вицепрезидентът на DS, Ерик Апод, казва, че автомобилът ще представи новата платформа преди моделите с марка Peugeot или Citroen, поради позиционирането на DS като ключова марка за технологии на групата.

Не е ясно дали автомобилът първо ще бъде разкрит като концешт или не.

На този етап допълнителните подробности за DS 3 Crossback остават неясни. Въпреки това, колата вероятно ще бъде позиционирана като конкурент на Hyundai Kona Electric, давайки ни донякъде представа какво да очакваме.

Hyundai ще продава Kona Electric с базова батерия с 39 кВтч, свързана с електрически мотор с мощност 134 к.с. Онези, които търсят нещо допълнително, могат да изберат батерия с мощност 64 кВтч и двигател с мощност 201 к.с., достатъчен за пробег от около 492 километра.

През 2016 г. PSA разкри, че платформата e-CMP ще поддържа батерии с мощност до 50 кВтч и ще предлага пробег от около 450 километра. Платформата ще се използва изключително за малки превозни средства.

DS възнамерява да премине изцяло на ток с всичките си автомобили до 2025 г.