Viper

Първото поколение Dodge Viper не е особено лесен за управление автомобил. Моделът вече е на 27 години и е много трудно в днешно време да се намери екземпляр на малко километри. Е тук ще видим един, който е изминал едва 54 км. откакто е излязъл от завода.

Автомобилът се продава в eBay за малко под $ 100,000 и досега е бил съхраняван в гараж с климатик и е бил пален редовно. Той дори е с оригиналните си гуми.

Viper е доста интересна кола. Но дали 27-годишният модел струва $ 100,000? Е, може би някой луд фен ще ги даде. Моделът не е толкова остарял и все още изглежда доста добре дори по днешните стандарти. Макар че показателите му по права линия не са толкова впечатляващи, колкото са били при пускането му (в днешно време има някои хот хечове, които са по-бързи до 100 км/ч., отколкото първото поколение SR I Viper) това си остава една интригуваща и опасна кола.

8.0-литровият V10 двигател изпомпва 400 к.с. и 630 Nm въртящ момент, всички от които отиват към задните колела с помощта на 6-степенна механична трансмисия. Що се отнася до това колко бързо може да ускори от 0 до 100 км/ч., моделът ще се справи за 4.2 секунди, но единствено и само при перфектен старт.

В обявата се посочва също, че резервоарът е празен, всички течности са сменени, както и всички филтри, така че този, който се сдобие с този невероятен екземпляр, би следвало да си е купил чисто нов автомобил.