SUV-овете отдавна не се това, което бяха. Те вече са бързи, луксозни, по-малко проходими и много скъпи. Durango SRT Pursuit Speed Trap отново ще преобърне представата ни за класа, изстрелвайки се до почти 800к.с. и 1000Nm.

Dodge Durango SRT Pursuit Speed Trap Concept крие под капака си познатия от Challenger SRT Hellcat Redeye – 6.2-литров V8-ак със суперчарджър и мощност от 797 конски сили и 959 Nm. Американците все още не са казали, колко точно ще бъде бърз концептуалния SUV, но потвърдиха, че ще изпраща мощността си към четирите гуми посредством 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Когато си бърз, трябва да можеш и да спираш…

Спирачната система на Durango SRT Pursuit Speed Trap Concept представлява 400 милиметрови дискове и шестбутални спирачни апарати на Brembo отпред, и четирибутални спирачни апарати с 350 милиметрови дискове отзад.

Въпреки че SUV-ът е достоен да се нарече най-потентия семеен автомобил в светa, Dodge са премахнали втория и третия ред седалки на машината. На какво е способен Durango-то ще видим по време на One Lap of America, когато ще му се наложи да измине около 6500 километра и да вземе участие в редица състезания на различни писти.