dodge challenger

Докато свят светува автомобилите и тунингът ще са хоби на мнозина, дори на тези с малко по-…странния вкус. Като например собственикът на този Dodge Challenger 4х4, обявен за продажба в американски сайт.

Американският мускул от ’72 година е превърнат в 4х4 машина,  която прилича на всичко друго, но не и на известното ниско спортно купе, което сме свикнали да виждаме на драг правите. Причината за това е извънредно екстремната модификация, увеличаваща клиренса на Dodg-a с … няколко метра и превръщаща го в най-подходящият автомобил в случай на Апокалипсис.
dodge challenger
Истината е, че за цената от 28 000 долара можете да си купите чисто нов V6 Dodge Challenger, но пък той няма да ви послужи подобаващо при войната със зомбитата, както и на една кауза, лежаща в края на обявата по-надолу.

Ето извадка с разяснения на доработките директно от обявата:

„Имам Dodge Challenger 4×4 от 1972 година, който е изключително добре доработен. Той е заварен върху военно шаси от 1977 M1009 и се задвижва от 5.7 литров мотор с модифицирани колекторни тръби, както и двойна кастъм изпускателна генерация на Flowmaster. Има доста чисто нови части по мотора, като 4 камерен високодебитен карбуратор, по-високопроизводителен всмукателен колектор, нов HEI дистрибутор, радиатор, алтернатор, нова горивна помпа Holley, запалителни кабели, дори и въздушен филтър.

Колата се движи невероятно добре по пътя и на кратки и на по-дълги разтояния. Купих го от Лас Вегас и го закарах до Bay Valley – движеше се чудесно дори извън пътя. Над 45 000 долара са вложени в тунинга и това е доказано чрез съответните документи. Изминати са само 3400 мили (5470 км) откакто е извършена модификацията.

Заявената цена на този Dodge Challenger 4×4 е 28 000 долара, но съм съгласен да преговарям със сериозните купувачи. Цената е занижена, за да може да се продаде по-бързо, защото баща ми наскоро заболя и се нуждае от финанси. Аз му казах, че ще продам колата си, за да покрия част от разходите. Мога да заменя колата, не мога да заменя семейството“

 

 

Вижте също тази Mazda Miata за края на света