Datsun Cross е първият кросоувър на компанията

Cross

Datsun представи първия си кросоувър, който подходящо в наречен Cross.

Представян като концепта Go-Cross, Cross е грубо изглеждащо превозно средство с пластмасова облицовка на долната част и просвет от 200 мм. На предната броня ясно се вижда решетка като пчелна пита, която е заобиколена от остри фарове и изпъкнали фарове за мъгла.

Дизайнерите също така инсталират изкуствени метални акценти, защита на долната част на автомобила и 15-инчови лети джанти. Други забележителни характеристики включват хромирани релси на покрива и отличаваща се задна колона и монтиран на тавана спойлер. Размерите на Cross са 3995 mm дължина, 1670 mm широчина и 1560 mm височина с междуосие от 2450 mm.

Интериорът е сравнително базов, но шофьорите ще намерят трилъчев волан, изкуствена карбонна облицовка и черни седалки със сребърни контрастни шевове. Други забележителни акценти включват система за инфоразвлечение и сравнително малък трети ред седалки, който „може да се използва, ако е необходимо, на кратки разстояния“.

Мощността се осигурява от 1.2-литров бензинов двигател, който произвежда 78 к.с. и въртящ момент от 104 Nm. Той може да се свърже с ръчна скоростна кутия или с X-Tronic безстепенна кутия.

Моделът избягва задвижването на четирите колела, но е оборудван с ABS, тракшън контрол, динамичен контрол и диференциал с ограничено приплъзване. Cross също така включва автоматични фарове и двойни предни въздушни възглавници.

Datsun Cross ще бъде пуснат в продажба през март в Индонезия, а цената започва от 163 милиона рупии ($ 12,208).

https://www.youtube.com/watch?v=syywDxISLhc