Dallara 400 PS Stradale Supercar забелязана с таван

Stradale

Първата кола на Dallara, Stradale, беше представена в края на миналата година, но тестването и развитието на машината, фокусирана към пистата, продължава и бе уловен прототип в Германия.

Благодарение на дизайна, вдъхновен от състезанията, Stradale определено се откроява на пътя, особено когато застане до обикновени автомобили. Независимо от опитите на компанията да прикрие истинската идентичност с черно-бяла камуфлаж, няма никакво съмнение, че това е Stradale.

Това, което прави Dallara Stradale различен от конкурентите му, е наличието на множество различни конфигурации на покрива и предното стъкло. Например, колата се предлага с T-горна част, без покрив или, както е показано на снимката, с фиксиран твърд покрив и предно стъкло.

Когато е конфигуриран по този начин, Stradale е с gullwing врати, вдъхновени от Le Mans, които осигуряват лесен достъп и излизане от кабината. Купувачите също имат опция за голямо крило от въглеродни влакна, за да са съвсем подготвени за пистата.

Независимо от това, как клиентите желаята своето превозното средство, единственият вариант на двигателя е 2.3-литров 4-цилиндров двигател с механичен компресор с мощност от 400 к.с. Този двигател е комбиниран с 6-степенна ръчна скоростна кутия или с кутия с пера, позволяваща на спортна кола със задно предаване, която тежи само 855 кг., да достигне 100 км/ч. за около три секунди.

Няколко журналисти са успели вече да се докоснат до Stradale и могат да кажат само положителни неща. Dallara възнамерява да изгради до 600 екземпляра през следващите четири години, като цените са от £ 130,037 ($ 182,259) в Обединеното кралство.