Daihatsu Copen GR Sport Study идва с любезното съдействие на Gazoo Racing

Copen

Ограниченото Copen Coupe може да бъде главният модел на Daihatsu на автосалона в Токио, но това не е единствената версия на Copen, за събитието.

Производителят представи две концепции, базирани на Copen, в Токио: GR Sport и Copen Cero Sports Premium. Първият е резултат от сътрудничеството между Daihatsu и Toyota Gazoo Racing – роудстърът дори носи логото на дивизията на решетката и капака на багажника.

Очевидно фактът, че Daihatsu е изцяло собственост на Toyota, прави този проект възможен, а Gazoo Racing не пренебрегна проекта. Всъщност, тази концепция е тест за бъдещ спортен роудстър. Като се има предвид последната информация от Daihatsu, не бихме се изненадали да видим дебюта на Copen GR Sport като производствен модел на автосалона в Токио през следващата година.

Toyota Gazoo Racing повиши твърдостта на каросерията на роудстера и направи настройка на шасито. Другите модификации включват добавянето на 16-инчови BBS златни джанти, голям заден дифузьор и „Functional Matrix” решетка с медно покритие, която сме виждали в JDM Toyota GR моделите, а интериорът получава Recaro седалки и нов дизайн на таблото.

За жалост няма механични промени, като Kei-car роудстърът се отличава със 64 к.с. от 0.66-литров турбо 3-цилиндров двигател, като всеки друг Copen.

Що се отнася до Cero Sports Premium, той е базиран на ретро вариант и използва уникална предна решетка от хром, сив мек покрив, както и същите Recaro седалки като Copen GR Sport Concept.