Dacia Duster поглежда към бъдещето

Dacia

Понякога е добре да мислиш извън рамката и да правиш нещо, което никой не очаква. Когато крайният резултат е нещо с емблема на Dacia, това определено повдига въпросителни.

Превозното средство, което сякаш е излязло от фантастичен филм, е създанено на Артьом Трофименко и това е неговата дипломна работа на база Dacia. Решихме да го споделим, тъй като от всеки ъгъл превозното средство е впечатляващо.

Външният вид не изглежда като нещо, което румънският производител ще изпробва в обозримо бъдеще, дори и в концептуална форма. Какво да кажем за интериора? За щастие, създателят му си го представя с напълно функциониращ интериор, който, отново, не е нещо, което би си позволила бюджетна марка.

Кокпитът изглежда е била вдъхновен от концепцията на BMW Gina от 2008 г., която има подобен дизайн. Виждаме дигитален екран зад квадратния волан. Дисплеят може да се разшири с натискане на бутон, за да запълни цялото табло. Нямаме традиционна централна конзола, а SUV-ът е украсен със светлосини детайли и е снабден с амбиентно осветление.