Dacia потвърди Duster Pickup

Duster

Dacia работи върху версия пикап на второто поколение Duster. Очаква се той да стартира преди края на 2019 г. в Европа и да се превърне в най-достъпния пикап в продажба.

Подробностите за Duster Pickup бяха обявени от шефа за търговски превозни средства в Румъния Хаки, Бутера в интервю за 0-100. Той потвърди, че превозното средство е в процес на одобрение и че, за разлика от Renault Duster Oroch, който се продава в Южна Америка, той ще бъде по-ориентиран за работа.

За да създаде новия пикап на пазара, Dacia се обедини с Romturingia. Те вече пуснаха подобно превозно средство през 2014 г., с 500 бройки в ограничено производство. Миналата година румънската компания отново бе първата, която създаде такъв вариант на второто поколение на SUV-а, макар и прототип. Той бе показан на изложението в Хановер.

Подробностите за официалния Dacia Pickup обаче са оскъдни. И все пак, не бихме се изненадали, ако компанията реши да използва 1,5-литровия дизелов dCi двигател новия 1.3-литров TCe бензин. Задвижването на четирите колела трябва да е на разположение, въпреки че е неизвестно дали ще бъде стандартно или допълнително.

Duster Pickup не е единствената нова кола, планирана от Dacia за тази година. В действителност, очакваме „поне три [други] нови модела“ в процес на подготовка, както Бутера потвърди. Той разкри, че ще очакваме специални версии на различни превозни средства, включително Duster.