Corvette ZR1 2019 заплашва 911

Corvette

Вече официално най-мощният Corvette е брутален и то в повече от един аспекти.

Новият и на-мощен Corvette ZR1 свали покривалото си и във видеото по-долу ще видим Дъг Де Муро, който ни го представя. Той е отишъл чак до Дубай, за да се докосне до американската машина.

Преди да отбележим каквото и да е, трябва да се насладите на звука от двигателя. Той е просто феноменален и няма как иначе да бъде. Агрегатът произвежда 755 к.с. от 6.2-литровия V8. Въртящият момент също е колосален – 968 Nm.

Ще продължим с числата. Теглото на новия ZR1 е само 1614 кг. То е почти идентично с фабричния Z06, но има значително повече мощност. Времето до 100 км/ч. е 2.7 сек., но това все още не е потвърдена информация. Очакваме скоро официални данни от Chevrolet.

Относно опциите в автомобила, клиентите могат да си избират 2 крила отзад – едното е доста високо, а другото е по-скромно. Високият спойлер може да се настройва ръчно. С него обаче ползването на багажника става доста трудно.

Corvette ZR1 е най-карбоновия автомобил на GM. Дори таванът е направен от лекия материал. Той дори може да се сваля, което означава, че разполагате с кабриолет със 755 к.с.

Новият американски спортист се очаква да стъпи на пазара през пролетта на 2018 г.