Corvette ZR1 2019 завъртя по-бърза обиколка от Ford GT на VIR

corvette zr1

Съперничеството между Ford и General Motors е живо, а Chevrolet разкри, че Corvette ZR1 2019 е състезателен автомобил с рекордна обиколка на Virginia International Raceway.

Рекордът беше поставен от Corvette ZR1 Coupe, оборудван с 8-степенна автоматична скоростна кутия и пакета ZTK Performance за $ 2,995. Последният добавя уникален преден сплитер, регулируемо задно крило от въглеродни влакна, обновена Magnetic Ride Control система и гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

Chevrolet каза, че рекордът е бил поставен по време на рутинни тестове по-рано този месец, когато инженерът по динамика Джим Меро постигна време от 2:37,25. Това надминава предишния рекорд от 2:38.62, който беше на Ford GT.

В изявление, оповестяващо постижението, главният изпълнителен вицепрезидент на GM Марк Ройс заяви: „Рекордът на Corvette ZR1 на VIR, може би най-предизвикателната писта в Америка, е доказателство за неговия статут на суперавтомобил.“ Той добави: „На състезателната писта ZR1 може да се състезава с всеки суперавтомобил – на всяка цена. „

Говорейки за него, Corvette ZR1 ще се продава от тази пролет на цена от $ 119,995. Това е повече от два пъти от цената на стандартния модел, но ZR1 е снабден с 6.2-литров LT5 V8 двигател, който развива 755 к.с. и въртящ момент от 969 Nm. Той позволява на купето да достигне максимална скорост, надвишаваща 337 км/ч.