Corvette ZR1

2019 Corvette ZR1 се е пускал на Nürburgring многократно, но производителят не е дал официално време за обиколка на мощния модел.

Все още няма официално време, но член на Corvette  форума е публикувал снимка, която подсказва, че колата е „завъртяла“ зеления ад за 6:57 мин. Според GM Authority, инженерът на Corvette Джим Меро се пенсионирал по-рано този месец, а съпругата му публикува снимки на подаръците за пенсиониране, които съпругът й получи, за да отпразнува 34 години при автомобилния производител.

Сред подаръците е имало и колаж от снимки, който показва времето за обиколка на Nürburgring на различни модели, които Меро е карал и работил. Макар името на Меро да не е популярно, той е тясно свързан с Corvette и GM и многократно е изтъкван заради постиженията си зад волана.

През 2012 г. компанията обяви, че е записала нов рекорд за заводски автомобил на Grand Course Virginia International Raceway, с Меро зад волана на Corvette ZR1. Времето е 2:45.6 мин. Година по-рано GM пусна видео, показващо него, в Corvette ZR1 2012, постигайки 7: 19.63 на митичната немска писта. Това бе повече от шест секунди по-бързо от предишния рекорд на Corvette, който беше постигнат през 2008 г.

Няма гаранция, че времето от 6:57 часа е точно, като дори включва и “S” означение. Членовете на форума предполагат, че (S) вероятно означава сегментно време, но няма как да знаем, докато GM не излезе с официално изявление.

Говорейки за времето, то изглежда вероятно, тъй като Corvette ZR1 разполага с аеро пакет и 6.2-литров V8 двигател с компресор, който развива мощност от 755 к.с. и въртящ момент от 969 Nm. Това означава, че има 105 к.с. и 88 Nm повече от Corvette Z06, който постигна време от 7:13.9 през 2017 г.

https://www.youtube.com/watch?v=sGm0QGAIcL4