Corvette

От сега нататък Chevrolet Corvette вече няма да бъде известен като обикновен спортен автомобил, съперник на Dodge Viper и дори алтернатива на muscle автомобилите.

Сега започва нова ера за Vette, където той е машина със средно разположен двигател. Той се пада нещо като конкурент на Acura NSX, както в парично изражение, така и по отношение на скоростта дори при базови спецификации. Но дали това е превъзходна кола като своя предшественик, C7? Нека се опитаме да разберем това.

Нов външен вид!

Corvette
Corvette

И двата модела се отличават с агресивно оформена предна част с подобни дизайнерски елементи. Въпреки това, всичко е по-агресивно при по-новия модел, което можеше да се очаква, тъй като двигателят вече не е отпред, така че дългият капак вече не е задължителен. C8 Vette е по-екзотичен, достоен да приеме предница на суперавтомобил.

Отдалечавайки се от предната част, двата модела стават все по-различни. C8 може да се похвали с променен ъгъл на предното стъкло, насечени странични прагове, които насочват въздуха назад, изпъкнали задни калници (дори малко повече от преди) и двоен таван.

Въпреки това, дизайнерите на Corvette се погрижиха C7 и C8 да запазят няколко основни общи стилистични детайли (макар и в еволюционна форма), като светлините отред и отзад, за да запазят усещането за приемственост и познаване.

Мощ, мощ, мощ….

Corvette

Тук не трябва да има спор. Новият C8 е пуснат в базовата спецификация Stingray, като предлага 6,2-литров LT2 V8 двигател с мощност от 490 к.с. и 630 Nm въртящ момент. Можете също така да се възползвате от опционалния Z51 Performance Package, който вдига леко числата до 495 коня и 637 Nm въртящ момент.

Според Chevy, техният изцяло нов Corvette ще може да ускори от нула до 100 км/ч. за по-малко от три секунди, като пакетът Z51 го изстреля до 755 коня в ZR1 форма. Времето до 100 пък е обещано да е точно 2.85 сек. Така че, да, той ще издуха стария Stingray (3,7 сек), въпреки че има само 35 коня отогре . Теглото също няма особено значение – 1527 кг спрямо 1,562 кг.

Що се отнася до предавките, кутията е 8-степенен автоматик с двоен съединител, изпращащ мощността към задните колела.

Глезотии

Разбира се, C8 ще надмине C7, тъй като е чисто нов автомобил когато става въпрос за екстри. Клиентите получават квадратен волан, 12-инчов цифров клъстер, инфоразвлекателна система с по-висока резолюция, технология за разпознаване на глас, безжично зареждане на смартфони и стандартна Bose аудио система с 10 говорителя.

С доплащане, можете да получите и функция за отопление на волана, седалки с памет, по-добър запис на данни за производителността и много опции за персонализиране на седалките. Като цяло кабината на новия модел изглежда по-модерна и с по-високо качество от предшественика му.

2020 Corvette C8 ще струва малко над $ 60,000 в базов вид, което е удивително, тъй като сега можете да получите 2019 Vette за $ 55,900. Ето това е удар, когато става въпрос за цена/качество, да не споменаваме и новостите.