Corvette

Има едно нещо за Corvette, което привлича вниманието на ентусиастите от цял ​​свят. Може ли американската машина да привлече с очарование, дива природа или изящен дизайн? Разбира се, това не винаги е бил най-цивилизованият автомобил в сравнение с европейските конкуренти, но това е част от стратегията.

Въпреки това сме свидетели на големи промени, тъй като предстоящата версия C8 нарушава традицията, за да получи средноразположен двигател с цел по-добър баланс и по-добра производителност.

Вероятно Corvette ще изглежда съвсем различно. Нека да видим.

Шпионските снимки на следващия Corvette разкриват класически профил на средноразположен двигател. За щастие, камуфлажът е достатъчно тънък, за да предположим формата и част от детайлите.

Фронталният външен вид се подчертава от конвенционални фарове (не много различни от тези в C6 Corvette) и големи странични отвори. Отстрани се виждат големи вентилационни отвори зад вратите, полегато предно стъкло и добре оформено купе. Падащ таван също изглежда включен в сметките.

Corvette

Отзад, C8 има уникално извит заден спойлер, четири изпускателни тръби в двата края, както и прозрачен капак за двигателя.

Зает от C7 Stingray, базовият модел ще бъде оборудван с 6.2 литров V8 LT1, който доставя около 500 к.с. 5.5-литров V8 ще се появи по-късно в атмосферна (с максимални до 9.000 об./мин.) и форма с две турбини. Първият трябва да достига близо 600 коня, докато вторият може да произведе над 800 конски сили.

Ако всичко това звучи прекалено плахо, има слухове и за хибриден двигател. Той може да захрани бъдеща ZR1 версия и да комбинира 5.5-литров V8 с два турбини с монтиран отпред електрически мотор. Това оформление би дало мощност от 1000 к.с.

Що се отнася до скоростите, можем да очакваме 8-степенна кутия с двоен съединител, която да бъде стандартна и ще подобри времето за смяна и цялостното ускорение. Не е сигурно, че ще се предлага ръчна кутия, но General Motors са подали патент за умна система с електрически съединител, която може да бъде монтирана в C8 на по-късна дата.

За разлика от карбоновия GT на Ford, следващияCorvette вероятно ще използва алуминиева пространствена рамка. За щастие ще има ползване на магнезий и карбон, за да се намали теглото.

Също така се очаква технологията за леки композитни панели от текущия C7 да се пренесе, както и нова активна аеросистема, която спомага за стабилността при висока скорост.