Corvette 2020 ще дебютира през лятото на 2019 г.

Corvette C8

Chevrolet Corvette C8 ще бъде един от най-важните автомобили на 2019 г. и огромното очакване на този модел означава и изобилие от ежедневни доклади за него.

Не всичко си струва да се спомене, но нов доклад носи свежа информация за модела. Автомобилното изложение в Детройт едва ли ще е домакин на премиерата, а дебюта на автомобилното изложение в Ню Йорк през април също изглежда малко вероятен.

Това се дължи на факта, че неотдавнашен доклад сочи, че Corvette C8 ще бъде отложен с шест месеца заради проблеми със своята 48-волтова електрическа система. Кога ли GM ще пусне Vette със средно-разположен двигател?

GM потвърди, че отговорът на въпроса е лятото на 2019 г. Позовавайки се на вътрешни източници, публикацията казва, че най-революционният Corvette ще дебютира следващото лято, може би най-рано през май. Освен това, Corvette 2020 няма да има премиера на голямо авто шоу, а по-вероятно на самостоятелно събитие.

Ако приемем, че докладът е точен, това е доста добра новина за ентусиастите на Corvette, тъй като това означава, че C8 ще се появи като модел за 2020 година.

Бившият вицепрезидент на GM Боб Лутц наскоро сподели евентуалните цени за Corvette. Той оценява С8 с $ 5,000 повече от C7 версията.

В рубриката „Попитай Боб” на изданието Road & Track от декември 2018 / януари 2019 г., той заяви, че „целта е да се продава C8 за малко повече от C7.”

Това би означавало, че Vette със средно-разположен двигател би могъл да започне от малко под $ 70,000 – далеч от по-ранните слухове, които намекваха за цена от $ 169,900. Не знаем дали информацията на Боб Луц е достоверна, но със сигурност той знае много повече от журналистите и феновете.

Той също така пише, че „Chevrolet силно осъзнава ценовия диапазон” и че целта, „както винаги с Corvette, е да се изравнят или дори задминат екзотичните автомобили, които струват многократно повече”. Той заключи, че това ще е най-добрата сделка на планетата.

Очевидно е, че мощните варианти на Corvette C8 ще бъдат много по-скъпи от базовите. Луц изчислява, че те ще пристигнат от две до три години след базовия C8 и ще струват „повече от 100 000 долара, точно като днешния феноменален ZR1“.