Corvette C8 беше заснет на видео, като очевидно е подложен на тестове в Колорадо.

Клипът дава малко информация за очаквания модел, но той ни позволява да чуем колата за първи път. Изпускателната система от време на време се заглушава от снимащия клипа, който отбелязва, че следи Corvette от 16 километра и очевидно е доста развълнуван.

Нямаме още конкретна информация за този конкретен прототип, но президентът на Cadillac Йохан де Нисшен отхвърли слуховете, че моделът ще използва новия 4.2-литров V8 с две турбини на марката, който се намира в CT6 V-Sport 2019. Разбира се, това не означава, че инженерите не могат да направят няколко модификации на двигателя и да кажат, че това е напълно различен агрегат, използван от Cadillac.

Има и слухове, че моделът ще използва 5.5-литров V8 с две турбини и познатия 6.2-литров V8. Само времето ще покаже, но може би няма да чакаме много, тъй като компанията съобщи, че моделът е представен на дилъри по-рано тази седмица. Съществува също така нарастваща спекулация, че официалното обявяване може да бъде направено до края на годината.

Освен че показва Corvette, клипът включва два прототипа от следващото поколение Silverado HD. Пикапите са със силен камуфлаж, но имат масивна решетка и LED дневни светлини. Преработеният модел се очаква да бъде представен през следващата година и вероятно ще има стилистика подобна на Silverado 1500 2019. В резултат на това можем да очакваме масивна предна броня и нов дизайн на каросерията с отличителни линии.

Опциите на двигателя остават непотвърдени, но сегашният Silverado 2500 предлага 6.0-литров V8, който развива 360 к.с. и въртящ момент от 514 Nm. Пикапът може да бъде оборудван и с 6.6-литров турбодизелов Duramax V8 двигател с 445 к.с. и въртящ момент от 1232 Nm.