COPO Camaro ще отбележи 50-та годишнина на SEMA

COPO Camaro

Chevrolet представи 2019 COPO Camaro на SEMA, посветено на годишнина от 1969г.

За отпразнуването на 50-годишнината на състезателя, 2019 COPO Camaro се отличава със специален силен цвят. Боята отдава почит на оригиналното Laguna Blue, предлагано през 1969 г. Моделът също така разкрива специални графики по случай 50-годишното издание на COPO Camaro.

Както и преди, COPO Camaro разполага с изключителен дизайн, който не се споделя с другите модели.

Шоу моделът включва специален пакет за двигателя, който напомня за ретро двигателите на Chevy. Той разполага с оранжев блок, хромирани капаци на клапаните и черен всмукателен колектор.

Клиентите могат да поръчат LSX-базиран състезателен двигател с обем 7.0 литра. На разположение е и 5.7-литров агрегат, който е оборудван с компресор 2.65L Magnuson. 4.9-литрова опция е третият избор.

Chevrolet ще построи само 69 ​​2019 COPO Camaro броя. Това е същият брой като 1969 COPO Camaro, произведен с изцяло алуминиев ZL1 двигател.

Освен мощния модел, Bowtie ще покаже още едно Camaro на SEMA тази седмица. То се нарича eCOPO Camaro и разполага със 700 к.с. и въртящ момент от 814 Nm. Всичко това идва от електродвигатели.

Тунерите взеха COPO Camaro, проектирано за драг и замениха V8 двигателя с електрически мотор и огромна батерия в багажника. Системата се основава на двойка двигатели BorgWarner HVH 250-150, като всеки от тях генерира въртящ момент от 407 Nm и се свързва с обикновена автоматична скоростна кутия Turbo 400.

Отзад са събрани четири 200-волтови батерии, всяка от които тежи 79 кг., за общо 800 волта електричество. Ролкейджът на автомобила достига до тях в случай на катастрофа. Въпреки че разработката все още продължава, Chevy очаква eCOPO да измине 1/4 миля за около девет секунди.