Citroen ще разкрие нов флагман седан през 2021 г.

Citroen

Citroen работи върху нов флагман седан, който се очаква да бъде пуснат през 2021 г., съобщава Auto Express.

Докато обсъждаше бъдещия модел на автомобилното изложение в Шанхай, изпълнителният директор на Citroen Линда Джаксън заяви, че френският автомобилен производител е в идеална позиция да направи такава кола.

„За да бъдем световна марка, трябва да разполагаме с редица превозни средства, които покриват малките коли, средните автомобили, SUV-овете и големи коли”, каза Джаксън. „Citroen има всичко нужно, колкото всеки друг производител, за да има голяма кола. Просто не искаме да я направим по традиционен начин. Ще имаме такава. Има пазар за нея и тя ще се появи след няколко години.“

Citroen

Новият Citroen ще бъде основан на архитектурата EMP на PSA Group, която в момента се използва от Vauxhall Grandland X и Peugeot 508. Тази платформа поддържа plug-in хибридни и конвенционални агрегати, но производителят работи по нов версия на шасито, което ще поддържа и всички електрически двигатели. Остава да видим дали новият седан ще се предлага като електромобил. Щом вече се разработва електрически Opel Vivaro за 2021 г., изглежда съвсем логично да видим още електромобили.

По отношение на дизайна на автомобила, Citroen ще се вдъхновява концепцията Cxprience, представена през 2016 г., така че вероятно ще видим дизайн с 5 врати.