Citroen подготвя три нови седана за догодина

Citroen

Citroen ще пусне три нови модела в следващите две години, а първият ще бъде изцяло новият C6, който ще бъде представен през 2020 година.

Новината беше потвърдена пред Autocar от маркетинговия директор на компанията Арно Белони, който намекна, че дизайнът на тези нови модели няма да следва установените традиции.

„Вярваме, че все още има място за седана“ – каза Белони. „Когато вземете предвид нашето обещание, че всички наши автомобили ще имат електрически или хибридни опции от следващата година, както и промените в платформата, тогава ще видите възможностите, които ни се предоставят стилистично.“

Любовта на Citroen към странните седани е дълга и въпреки намаляващите продажби в световен мащаб, френският производител не е готов да се откаже от тях.

„Възходът на SUV-овете не може да бъде прескочен, но това ни дава възможност да преосмислим целта и вида на седана“, добави той. „Не искам да използвам думата „пробивен“, тъй като това може да се тълкува погрешно, но обещавам, че видът на тези коли ще бъде много оригинален. Не е рисковано – ние трябва да продаваме автомобили – но те ще продължат нашата традиция и ще търсят нови начини за тълкуване на сегментите.“

Новият C6 се готви от известно време, като проектът стартира от концепцията Cxperience през 2016 г. Производствената версия на новия флагман на Citroen се очаква да бъде разкрита на автомобилното изложение в Париж през 2020 година.

Другите два нови автомобила ще последват през 2021 г., като Белони каза, че те ще бъдат крайните коли за производство, а не забулена концепция. Маркетинг директорът на Citroen намекна, че фокусът на тези нови модели ще бъде китайският пазар, където търсенето на комфортни седани продължава да бъде силно.