Chevrolet напредва с Corvette C8 със средноразположен двигател

C8

Chevrolet продължава да не дава информация за предстоящия C8 Corvette със средноразположен двигател, но благодарение на френския състезателен отбор Larbre знаем, че вече се разработва и състезателен вариант.

Наскоро директорът на екипа на Labre Жак Леконте говори пред Daily Sports Car и разкри, че неговият екип ще се състезава с прототип Ligier в тазгодишния WEC LMP2 клас, а не с C7.R в класа LMGTE. Защо? Тъй като C7.R е твърде стар, а C8.R не е готов.

„Историята с Corvette обаче не свършва дотук. Не е възможно да се въведе друг C7.R в класа GTE Am.

„Тази кола остарява и ние не бихме били в състояние да осигурим добра позиция в Le Mans през 2018 година. Твърде рано е за C8, тъй като колата все още се разработва“, каза Леконте.

С приемането на средноразположен двигател, новият Corvette има най-малко една основна причина, която може да го направи още по-добър състезател от настоящия C7.R. Виждайки С8 на някои от най-великите състезателни писти по света, заедно с Lamborghini, McLaren и Ferrari, със сигурност е достатъчно, за да накара всеки спортен фен да се развълнува.

Остава да видим кой двигател може да използва Chevrolet за състезателния C8, но неизбежно ще бъде V8, за да се спази правилникът. Що се отнася до шосейния модел, той може да се предлага с до три задвижващи агрегата, включително 5.5-литров V8 с две турбини и 850 к.с.