Casil Motors ще произвежда базиран на Bugatti EB110 Edonis

Edonis

Casil Motors обяви плановете си да създаде „суперавтомобил за свръх ентусиасти, натъпкан с модерни помощни средства и построен върху наследството на Bugatti.

Casil бяха по-известни преди като PSC Motors и разработиха SP-200 SIN концепт, който имаше 9-литров V8 двигател с мощност от най-малко 1650 к.с. и максимална скорост над 450 км/ч. Предвид невероятните числа, не е изненадващо, че разработката не стигна далеч.

Компанията се надява на по-голям късмет този път и главният изпълнителен директор на Casil, Антонио Калва, възнамерява да пусне Edonis в производство почти 17 години след представянето му.

За тези, които не са запознати с историята на Edonis, Калва казва, че се е появил след банкрута на Bugatti през 90-те години. Група от бивши служители обединяват усилията и парите си, за да купят 17 тръбни конструкции от карбон, предназначени за производство за EB110. Екипът планира да изгради собствен суперавтомобил, наречен Edonis, но нещата никога не се развиха.

Касил придобива правата за проекта миналата година и сега възнамерява да го реализира. Автомобилът е снабден с ръчно изработено алуминиево купе, което е поставено върху леко модифицирана тръбна конструкция и шаси, идващи от EB110.

Мощността е произведена от 3.8-литров 12-цилиндров двигател с две турбини, който развива 720 к.с. Той ще бъде свързан с 6-степенна ръчна трансмисия, която изпраща въртящия момент към задните колела. Компанията твърди, че това ще даде възможност на автомобила да ускори от 0-100 км/ч за 3,4 секунди, преди да достигне максимална скорост, надвишаваща 354 км/ч.

Калва казва, че колата е в „последните си етапи на развитие“ и всичко е готово за производство, което ще започне много скоро. Ако всичко е успешно, компанията ще построи 15 единици за $ 849,190 (€ 690,000).