Carlex Design създадоха най-бруталната и екстремна X-Class

Carlex Design

Базираната в Полша компания Carlex Design иска да се знае, че има подразделение, наречено Pickup Design, което помага да се превърнат обикновените работни пикапи в персонализирани творения, пригодени към желанията на своите клиенти.

По този начин тя търси начин да популяризира своята дейност, отколкото да създава необичайни проекти. Новият Exy Monster X Concept определено се вписва в определението, тъй като е радикално модифициран Mercedes-Benz X-Class с три задвижващи оси и брутален боди кит.

Странно за пикап, но цялата каросерия е направена от въглеродни влакна – включително агресивно проектираните ролбари. Говорейки за товарния отсег, той е покрит с жълта защитна боя, която дава ярък контраст спрямо екстериорното излъчване на автомобила.

Същият жълт оттенък се използва и за спирачните апарати, куките за теглене и светлините на тавана. Седалките са жълти, но това е единствената част от интериора, която можем да забележим през силно затъмнените прозорци. Обичайно за Carlex, кабината трябва да бъде също толкова брутална колкото и екстериора.

Тунерът казва, че донор автомобила X-Class е значително понижен и разширен благодарение на огромните калници, направени също от карбон. Други впечатляващи детайли включват X-образния дизайн на задната врата, масивните джанти с гуми Bridgestone Potenza и нови брони, които с лебедка отпред и широки трапецовидни изпускателни тръби отзад.

Между другото, предната и задната лебедки не са за офроуд. Според Carlex Monster X Concept е конфигуриран като кола за безопасност на писта, което обяснява и аварийните светлини, монтирани на покрива. Замислете се, въглерод-керамичните спирачни дискове също могат да се използват на пистата.

Макар че засега това е само концепция, Monster X „скоро ще стане кралят на магистрали и писти“, според Carlex.