Достигането на максимална скорост в автомобил като Bugatti Veyron не е лесно. Всъщност това изисква месеци на планиране и не се решава от външни хора.

През 2011 г. собственик на Veyron достигна 400 км/ч. на аутобан в Германия.

В деня на опита собственикът Радим Пасер пое рано сутринта по магистралата, за да избегне трафика. Освобождаването на 987 к.с. от 8.0-литровия W16 двигател с четири турбини даде резултат от 375 км/ч. По-късно обаче бе съобщено от Bugatti, че температурата е била твърде ниска, за да се активира режимът за максимална скорост на автомобила.

Имайки предвид това, беше направен още един опит за прехвърляне на 400 км/ч. Още веднъж, режимът за максимална скорост не можа да бъде активиран. След инспекция инженерите на Bugatti откриха, че скоростната кутия трябва да бъде заменена.

През 2015 г., а хиперкарът се сдоби с нова скоростна кутия и свежи гуми. Сядайки отново зад волана, за да бъде първият човек, който достига 400 км/ч. на магистрала, Пасер най-накрая постига целта си. Достигнатата максимална скорост беше 402,5 км/ч.

Bugatti предлага на собствениците на Veyron шанса да изкарат максимума на своя хиперавтомобил на тестовото съоръжение Ehra-Lessien в Германия. Удоволствието е много скъпо и очевидно не толкова опасно и вълнуващо, за разлика от обществените пътища.

За съжаление за Пасер, той вече не държи рекорда за най-висока скорост, постигната на обществен път. Той се държи от Koenigsegg Agera RS, който е 447 км/ч. средна скорост от ноември миналата година.