Bugatti Chiron Sport ще ви заведе в стратосферата за космическа цена

Chiron

Изненадата на Bugatti за тазгодишното автомобилно изложение в Женева е леко променена версия на Chiron.

Новият Bugatti Chiron Sport пристига без промяна в мощността или производителността, но със „значително подобрено управление и още по-голяма гъвкавост“, според компанията, базирана в Молсхайм.

Цената му е невероятните 2,65 милиона евро в Европа без данъци и 3,26 милиона щатски долара в САЩ, включително данъци, такси, мита и транспорт. Доставките ще започнат в края на годината.

Благодарение на добавянето на нови леки колела и увеличеното използване на карбон, включително и в чистачките на предното стъкло, новият Bugatti Chiron Sport е по-лек с 18 кг. Той също така има по-твърдо окачване, с 10% по-твърди амортисьори и модифицирано управление, което не жертва обратната връзка от пътя (или пистата).

Тези промени влизат в сила в Handling режима на работа и се свързват с оптимизирания диференциал за задна ос и динамичното разпределение на въртящия момент. Последната опция е налична при всички режими на шофиране.

На хартия, Bugatti Chiron Sport не изглежда толкова впечатляващ в сравнение с първоначалния хиперкар. От компанията обаче твърдят, че новият модел „е с пет секунди по-бърз от основния Chiron“ на тестовата писта Nardo, добавяйки, че „той може да достигне пълния си потенциал на управление дори при скорости в завой от над 200 км/ч“.

Карбоновите акценти и обновените колела са това, което отличава Chiron Sport отвън. В кабината се вижда логото „Chiron Sport“, бродирано върху централната конзола, и логото „Sport“ на вратите, в допълнение с черно покритие на бутона за стартиране на двигателя и лоста на режима на шофиране.

Bugatti Chiron Sport, представен в Женева, е завършен в италианско червено, украсен със сиви карбонови елементи, и се гордее с черен интериор с червени контрастни шевове. Хиперкарът може да се поръча и във френско синьо (French Racing Blue), сиво (Gris Rafale) или черно (Gun Poweder).

Моделът на изложението е с „всички налични опции“ и в резултат на това струва 2,98 млн. евро в Европа и 3,672 млн. долара в САЩ. Това „вероятно го прави най-скъпата производствена кола на тазгодишното шоу“, добавиха от Bugatti.