Реплика Bugatti

Китайски телефони, китайски играчки, китайски компютри и дори китайски мартеници. Защо пък не и китайско Bugatti Chiron? Да, вече направиха и негова реплика!

Не можете да си позволите един от най-скъпите хиперавтомобили на планетата. Е не се притеснявайте, вече има решение и то ще ви струва 4200 евро. Вече дори се появиха снимки на леко комичното китайско произведение.

Това „Bugatti Chiron“ не е точно супер, хипер, мега или дори автомобил. Колата се задвижва от електрически мотор, разполагащ с цели 3.5 конски сили. Всъщност ако живеете в Китай и нямате книжка, това не е проблем, тъй като такава „кола“ там може да се управлява и без свидетелство. Тя носи името P8 и е част от сегмента LSEV (low speed electric vehicles).

Впрочем, като всеки един расов автомобил и P8 e софтуерно ограничен до 50 км/ч., но хакери твърдят, че след като падне защитата, максималната скорост на „бегачката“ е 65 км/ч.

Да за малко над 4000 евро няма как да си купите суперавтомобил, но знае ли човек, може и да заблудите някоя „мъртво“ пияна мацка.