Bugatti не се стреми към максимална скорост, а по-скоро към втори модел.

Bugatti

Редица компании се опитват да построят първия хиперкар, който може да достигне скорост от 300 мили/ч. или 482 км/ч., но изглежда, че Bugatti няма интерес да се включи в битката.

В интервю за Motor Trend Щефан Винкелман каза, че когато става главен изпълнителен директор на Bugatti през януари, той отделя време да тества кола, за да види върху какво работи компанията и след това да определи приоритетите на марката. За съжаление, това не включва максимална скорост.

Както обясни Винкелман, „представянето има много аспекти“ и той вярва, че Bugatti е станал твърде тясно свързан с максималната скорост. Както той отбеляза: „Ние бяхме изгубили голяма част от това, което колата [Chiron] означава.“ В резултат на това той добавя, че максималната скорост не е приоритет.

Bugatti

Това е малко разочароващо, тъй като Bugatti има история на производител на най-бързите автомобили в света. Veyron счупи рекорда с 408.47 км/ч. през 2005 г., а Veyron Super Sport успя да постигне 431 км/ч. Veyron Grand Sport Vitesse също така записа най-висока скорост за роудстър с 408 км/ч.

Фенове вероятно ще бъдат разочаровани от оттеглянето от битката, но Винкелман предложи по-широка стратегия, която да се съсредоточи върху други модели на Bugatti. Както обясни той, „важно е да подчертаем предишните състезателни автомобили като T35, лимузините и GT-тата като Atlantic“. Това може да е лек намек, че бъдещето на Bugatti не е просто хиперавтомобил и можем да видим модели като Galibier, която ще отпразнува десетата си годишнина през следващата година.

Винкелман потвърди, че няма да видим Chiron роудстър. Той каза също, че компанията е „готова за повече от един модел“ и ако те построят втора кола, тя няма да бъде в същия сегмент като настоящата.

Bugatti

Изпълнителният директор също отхвърли съобщенията, че вторият модел на компанията ще бъде кросоувър, тъй като той каза, че Bugatti „търси във всеки сегмент, стил и ниша“. Изпълнителният директор каза още, че марката има „представа къде иска да отиде“ и намекна, че моделът трябва да се хареса на глобалната аудитория, а не на няколко избрани пазара.

Винкелман не даде много специфики, но каза, че вторият модел на марката ще помогне да се увеличат продажбите и разпознаваемостта на ултра-луксозната марка. Той също така предполага, че моделът ще бъде по-достъпен от Chiron, тъй като заяви, че „цената няма да позиционира Bugatti извън класациите“, а по-скоро ще отговаря за иновации, майсторство и материали. Независимо от това, феновете не трябва да очакват бъдещите модели да са достъпни, тъй като той заяви, че те ще бъдат поставени „над всичко останало“.